En grönare torktumling med torkbollar

DSC04659DSC04659DSC04653DSC04659DSC04659

Vi har äntligen köpt oss en torktumlare, inte en dag för sent om ni frågar mig! Samma dag som torktumlaren levererades hem till oss så kom även ett par torkbollar man ska ha i torktumlaren tillsammans med tvätten, bollarna är tillverkad i filtad ull. Jag köpte dem på iHerb för 25 USD, i runda slängar blir det 150 svenska kronor, ett helt överkomligt pris för 4 stycken ullbollar.

För att ge lite lagom med doft till tvätten så droppar jag på några droppar lavendelolja på varje boll. Tvätten doftar underbart och källaren lika så!

DSC04653

Vad torkbollarna är bra för låter jag bilden tala för. Jag kan hålla med om att torktiden förkortas, jag kör tvätten på autoprogrammet som gör att torktumlaren stänger av sig själv när tvätten är torr, programmet är dock förinställt på 3 timmar men den är klar efter ca 90 minuter och jag tror att bollarna har en hel del med det att göra faktiskt. Sen blir kläderna helt underbart mjuka också!

Sen känns det faktiskt bättre i hjärtat att använda helt naturliga bollar i ull än deras plastiga kusiner som finns på marknaden, som är till för samma sak.

Det här inlägget postades i Ekologiskt är ekonomiskt, I Heart Eco tipsar!, I Heart Eco's ekologiska hem, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En grönare torktumling med torkbollar

Tack så mycket för kommentaren!