Hemgjorda våtservetter av tvättlappar, tvål och babyolja

print screen ihe

Försöker minska så mycket som möjligt på soporna här hemma, bl a med källsortering, tygblöjor och sådant man kan använda om och om igen. En sak som man enkelt kan ta bort från sophögen är våtservetter, det går alldeles utmärkt att göra egna våtservetter av tygtvättlappar, mild babytvål, babyolja och vatten. Om man som vi använder tygblöjor och alltid har med sig en vattentät PUL-påse så är det inte så mycket krånligare att ha med sig tvättlappar av tyg, använder man dock inte tygblöjor och inte vill krångla till det så kan man göra likadant med miljömärkta pappertvättservetter (brukar finnas vid babyhygienhyllan på mataffären) istället och sedan slänga servetterna i komposten.

Till ungefär 12 tvättlappar använder jag ca 1 msk babytvål, 1 tsk babyolja (fungerar lika bra med vanlig rapsolja) och ungefär 1 dl vatten. Jag viker ihop tvättlapparna i en lufttät glasburk och häller sedan över vattnet, på med locket och sedan har jag färdigpreppade våtservetter. Hållbarheten är något begränsad, men borde hålla i några dagar i alla fall.

Enkelt penkelt, ekonomiskt, ekologiskt, kemikaliefritt och inga fler sopor till sopbergen. Mina tygtvättlappar är från Imse Vimse och köpta på jordklok.se och babytvålen – och oljan är köpa på Coop men finns enkelt att köpa på apotea.se. Inom en snar framtid ska jag skriva en recension av babyprodukterna från Urtekram, men jag kan redan nu säga att jag gillar babyoljan och babytvålen!

Det här inlägget postades i Ekologisk/naturlig hudvård, I Heart Eco tipsar!, I Heart Eco's ekologiska barn och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hemgjorda våtservetter av tvättlappar, tvål och babyolja

  1. Pingback: Hemgjorda våtservetter, en uppdaterad version | I HEART ECO

Tack så mycket för kommentaren!