Hemgjorda återanvändbara våtservetter av tvättlappar, tvål och olja

När vi är ute på äventyr så gör jag i ordning redan preppade våtservetter i fall att olyckan skulle vara framme och det inte finns vatten tillgängligt. Vi har ju redan tvättlappar och påsar, så varför köpa våtservetter förpackade i plastförpackning till hutlösa priser som man dessutom inte kan använda om och om igen. Inte så Zero Waste och miljövänligt.

Tidigare gjorde jag mina våtservetter på detta viset, men nu när jag gör all hudvård från grunden så använder jag mig av ekologisk mild olivtvål (från Klockargårdens här i byn, mer närproducerat än så blir det nog inte..) som passar utmärkt till ömtålig babyhud och sesamolja och solrosolja, båda är rika på E-vitamin som läker huden.

Jag häller ner en skvätt vatten i en djup tallrik/skål, lägger ner tvålen och rör runt den en gnutta och häller i en skvätt var av oljorna och så lägger jag ner tvättlapparna och låter dem suga i sig av vattnet. Blir tvättlapparna för blöta så kramar jag ur dem. Jag förvarar sedan i en PUL-påse som stänger inne fukten, tvättlapparna håller sig fräscha i 2-3 dagar innan de börjar lukta unket.

Enklare än så blir det inte. Zero Waste, ekologiskt, plastbantat, giftfritt och ekonomiskt. Kostnaden är väl knappt 1 kr en gång för ett gäng tvättlappar, om man redan har allting hemma vill säga.

Intresserad av att göra mer hudvård för barn och baby? Här finns recept på hemgjord blöjkräm, här finns recept på hemgjort babypuder och här finns recept på hemgjord babyolja!

Det här inlägget postades i Ekologisk/naturlig hudvård, I Heart Eco's ekologiska barn, I Heart Eco's Hemgjorda, Okategoriserade, Zero waste och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hemgjorda återanvändbara våtservetter av tvättlappar, tvål och olja

  1. Pingback: ”Unpaper towels”, återanvändbart hushållspapper | I HEART ECO

  2. Pingback: DIY: Babypuder till röda små rumpor | I HEART ECO

  3. Pingback: Zero Waste – Saker som man kan byta ut till flergångs | I HEART ECO

  4. Pingback: En tjuvkik i min necessär | I HEART ECO

Tack så mycket för kommentaren!