Hemgjord babyolja med ringblomma och kamomill

Här kommer ett recept på hemgjord babyolja med vårdande jojobaolja, ringblomma och kamomill. Jag har försökt härma en av mina favoritmärken vad det gäller babyhudvård, jag tror jag lyckades ganska bra. Framförallt är det mycket billigare att göra egen babyolja, om man nu tänker på det ekonomiska.

För att få ut det gottiga från ringblomma och kamomill så låter man dessa dra i olja, man tar helt enkelt en näve torkade kamomillblommor och en näve torkade ringblommor i en glasburk och fyller sedan på med olivolja (eller sesamolja, solrosolja osv om man vill det) tills blommorna är täckta. Låt detta stå och gotta sig runt två veckor och kom ihåg att vända på burken emellanåt. När oljan är klar silar man av den i ett durkslag och häller upp på flaska så är den redo att användas.

Babyolja med ringblomma och kamomill:
3/4 delar olivolja dragen med ringblomma och kamomill
1/4 del jojobaolja

Blanda oljorna i en flaska och använd i badet, efter badet eller till babymassage.

Vill man inte göra en lika komplicerad babyolja så duger det alldeles utmärkt med bara ren sesamolja, solrosolja eller olivolja. Sesamolja och solrosolja är en fin kombination som tvättolja till babyrumpor.

Intresserad av att göra mer hudvård för baby? Här finns recept på hemgjord blöjkräm och här finns recept på hemgjort babypuder!

 

 

Det här inlägget postades i Ekologisk/naturlig hudvård, I Heart Eco's ekologiska barn, I Heart Eco's Hemgjorda, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Hemgjord babyolja med ringblomma och kamomill

  1. Pingback: Hemgjord kräm för röda rumpor | I HEART ECO

  2. Pingback: Enklaste pudret till små babyrumpor | I HEART ECO

  3. Pingback: Hemgjorda återanvändbara våtservetter av tvättlappar, tvål och olja | I HEART ECO

  4. Pingback: Hemgjord balsamspray | I HEART ECO

  5. Pingback: Hemgjord ekologisk och giftfri hudvård för barn | I HEART ECO

  6. Pingback: En tjuvkik i min necessär | I HEART ECO

  7. Pingback: Hemgjord klådstillande olja mot insektsbett | I HEART ECO

Tack så mycket för kommentaren!