Babypuder till röda små rumpor

Enklaste babypudret någonsin, ett riktigt husmorsknep och för bra för att inte skrivas om ännu en gång: potatismjöl! Bara rent potatismjöl, enklare än så blir det inte.

När jag väntade mitt första barn så fick jag höra om att man skulle använda ditten och datten, babypuder var ett av måstena. Så jag köpte ett burk med babypuder, nybliven morsa som man var. Jag använde den där burken några gånger men gillade den aldrig, tyckte den luktade konstigt och var irriterande för luftvägarna när jag hade pudrat på med det där. Och mycket riktigt så är det inte bra att andas in talkpuder då det är farligt för luftvägarna! Och så är det tydligen cancerframkallande, så better safe than sorry, även om en artikel i Aftonbladet kanske inte är den säkraste källan till information.

Första gången jag kom i kontakt med potatismjöl som babypuder var när vi var hemma hos ett par äldre släktingar, min lilla flicka var röd om rumpan och den äldre damen tog fram potatismjölet. Det hade hon använt till sina barn och övertygade mig om att det fungerade. Och det fungerade, och så undrade jag varför ingen sagt det till mig tidigare att man kan använda potatismjöl istället? Det måste ju onekligen vara ett riktigt gammalt husmorsknep!

Så potatismjöl känns mycket säkrare att använda, billigare dessutom och ekologiskt. Och i en papperförpackning för att göra det Zero Waste och plastfritt. Saltströaren har jag hittat i mina föräldrars matkällare, men Biltema ska en fin saltströare av återvunnet glas om man inte har någon sådan att tillgå.

Intresserad av att göra med hudvård för baby och barn? Här hittar ni recept på hemgjord blöjkräm, här hittar ni recept på hemgjord babyolja och här hittar ni recept på hemgjorda återanvändbara våtservetter.

Det här inlägget postades i Ekologisk/naturlig hudvård, I Heart Eco tipsar!, I Heart Eco's ekologiska barn, I Heart Eco's Hemgjorda, Okategoriserade, Plastbantning, Tygblöjor, Zero waste och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Babypuder till röda små rumpor

  1. Pingback: Hemgjord kräm för röda rumpor | I HEART ECO

  2. Pingback: DIY/Zero Waste: Återanvändbara våtservetter | I HEART ECO

  3. Pingback: Hemgjord babyolja med ringblomma och kamomill | I HEART ECO

Tack så mycket för kommentaren!