Hemgjord balsamspray med grönt té, äppelcidervinäger och aloe vera

Mina barn har ärvt mina lockar och mitt trassliga hår och de gillar inte att man tvättar och håller på med deras hår så här hemma utkämpar vi en kamp mot tovorna mest varje dag. Så balsamspray för att reda ut tovorna är ett måste och en snäll hårborste. Och för att slå två flugor i en smäll tillsätter jag eteriska oljor som inte löss gillar och som dessutom är välgörande för håret.

Äppelcidervinäger är riktigt fantastiskt för håret, är minst lika bra som vanligt balsam. Jag använder det själv som balsam efter att ha tvättat håret med castiletvål och håret glänser och blir mjukt. Men det är ganska vanskligt att använda det som balsam på barn för det svider mycket i ögonen så det fick åka ner i trasselsprayen och göra sin magi på den vägen istället.

Balsamspray med anti-lus-funktion:
1 dl starkt grönt té
2 msk äppelcidervinäger
2 msk aloe vera juice (eller géle men den är inte lika praktisk)
ca 1-2 tsk arganolja (eller annan olja, ex oliv)

Valfritt – 5 droppar vardera av lavendel och tea tree för att hålla löss på avstånd

Brygg det gröna téet och låt det dra sig en stund så det blir riktigt starkt. Blanda sedan med resten av ingredienserna i en sprayflaska och sen är det bara att reda ut tovor! Skaka väl innan användning för oljan flyter gärna upp.

Eftersom jag ha i eteriska oljor i min balsamspray så är hållbarheten ganska lång, eteriska oljorna dödar nämligen bakterier och annat snusk. Har man inte i eterisk olja så blir hållbarheten något mer begränsad, häll bort om det luktar äckligt!

Psst! Sprayflaskan kommer från hemgjord.se (där finner man även arganolja, aloe vera juice och annat spännande) och hårborsten av svinhår och bambu kommer från Åhléns, perfekt för barnhår.

Intresserad av att göra mer hudvård för barn? Här finner du recept på hemgjord kräm för röda rumpor och här finner du recept på hemgjord babyolja med ringblomma och kamomill!

 

Det här inlägget postades i Ekologisk/naturlig hudvård, I Heart Eco's ekologiska barn, I Heart Eco's Hemgjorda, Okategoriserade, Zero waste och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hemgjord balsamspray med grönt té, äppelcidervinäger och aloe vera

  1. Pingback: Hemgjord ekologisk och giftfri hudvård för barn | I HEART ECO

Tack så mycket för kommentaren!