Asiatisk kycklingsoppa med chili, ingefära och vitlök

IMG_2757_Fotor

Det bästa med hösten är krispig luft, färgglada löv och alla soppor och grytor. Sommaren i all ära med grillat och potatissallad, men nu längtar jag efter värmande långkok. Det negativa med hösten dock är alla baciller som gör entré igen, just i skrivande stund sitter jag och hostar och snorar, men det är ingenting som inte lite kycklingsoppa med bacillavskräckande ingefära, chili och vitlök inte tar hand om (och lite extra intag av zink, propolis och vitamin C).

Asiatisk kycklingsoppa med chili, ingefära och vitlök:
2 st kycklingbröstfiléer, gärna ekologiska
0.5 st purjolök
2 st morötter
1 st zucchini
1 st röd chili
Ingefära, stor som en tumme
1 burk kokosmjölk
Valfria nudlar
Currypulver
Paprikapulver
Korianderpulver
Svartpeppar
2-3 torkade limeblad, valfritt men det ger soppan den extra smakliga puffen
1 st buljongtärning
Kokosolja eller annan valfri olja till stekning

Börja med att hacka chili, vitlök och ingefära i fina bitar. Gör sedan slantar av morötterna, purjolöken och skär sedan zucchinin i bitar. Bryn på allting i en gryta.

Under tiden som grönsakerna gottar sig i grytan skär man kycklingen i bitar. När grönsakerna fått färg lägger man i kycklingen och steker den tills den fått färg. När kycklingen fått färg så pudrar man över curry, paprika, koriander, limeblad och buljong och låter kryddorna steka med i några minuter, detta gör att smakerna i kryddorna vaknar till liv. Tillsätt sedan kokosmjölk och nudlar, låt koka tills nudlarna är klara.

Färdig att avnjutas!

 

Det här inlägget postades i I Heart Eco's stök i kök, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!