Hemgjord bacillspray med trollhassel, aloe vera, lavendel och tea tree

image

Okej, jag erkänner – jag har en mild form av bacillskräck, den har blivit något bättre nu sen man fick barn men den är fortfarande så pass att jag gärna tar fram handspriten så fort jag kan när vi är ute och flänger.

Nu på senare tid har jag bytt den starka icke-hudvänliga handspriten mot min hemgjorda ekologiska bacillspray som är mild och hudvänlig. Basen är trollhassel och aloe vera, trollhassel är uppfräschande och stänger in fukten från aloe veran. Som bacillbekämpare har jag tea tree som är anti mot allt; bakterier, svamp, virus, baciller osv. Tea tree har dock en udda doft så för att göra det hela lite mer väldoftande har jag i lavendelolja, även lavendeloljan har väldigt bra egenskaper.

På bilden ser ni vad jag alltid har med mig i skötväskan: en bit mild ekologisk olivtvål till handtvätt (förvaras i en gammal burk med vaniljpulver från Kung Markatta, perfekt storlek!) och så hemgjorda bacillsprayen då. Vi är ofta ute och flänger, och barn som behöver gå på toaletten i parti och minut, och för det mesta på toaletterna så är det superbilliga tvålar med bara skit som ingredienser, så som SLS och parfym. Det är ingenting som jag vill att mina barn ska tvätta händerna med, så lösningen är att ta med sig sin egna ekologiska, skitfria tvål.

Bacillsprayen är mest till mig själv och min lilla bacillskräck, till barnen tycker jag att det räcker med noggrann handtvätt, men ibland använder jag bacillsprayen även på barnen, om vi t ex har hälsat på någon som varit lite snorig och förkyld, i ett försök att mota iväg bassiluskorna.

Tänk på att eteriska oljor är väldigt koncentrerade och skall användas med försiktighet!

Hemgjord bacillspray med trollhassel, aloe vera, lavendel och tea tree:
Till en 50 ml-flaska med pump (köpt här och här) använder jag:
3/4 delar trollhasseldestillat (köpt här)
1/4 del aloe vera gel
ca 7 droppar tea tree
ca 3 droppar lavendel

Blanda alla ingredienser i flaskan och skaka väl!

Det här inlägget postades i Hemgjord hudvård, I Heart Eco's Hemgjorda och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!