Elda schysst för miljöns skull!

image

Nu så här i mörkare tider, när dagarna blir allt kortare, så tänder jag gärna ett ljus vid matbordet när det är dags för middag och hela familjen samlas. Jag är inte ensam om att vilja tända ljus, viktigt är dock att elda schysst för miljön skull, så jag känner för att upprepa mig lite:
Här har jag skrivit om varför man ska välja stearin för miljön skull. Att andas in cancerframkallande ämnen låter inte så där jättemysigt.
Här har jag dessutom skrivit om varför värmeljus med aluminiumkoppar inte är miljösmart, det finns klokare alternativ med kopp av glas istället för aluminium!

En annan sak att påminna om också är att även om stearin är mycket bättre än paraffin, så är det viktigt att tänka på att stearinet måste vara miljömärkt för att undvika palmolja. Odlingen av palmolja skövlar enorma mängder regnskog och regnskogen är jordens lunga. På palmoljeplantagerna används även stora mängder av bekämpningsmedelet parakvat, som är förbjudet i EU för att det är så farligt.

Elda schysst för både din och miljöns skull!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!