Utskriftsvänlig matlista och inköpslista

image

Jag älskar matlagning, det har väl inte gått någon förbi, och jag älskar ordning och reda. När jag har ordning och reda i köket finner jag det mycket enklare och roligare att laga mat, en del i det där med ordning och reda är för mig att skriva matlistor och inköpslistor.

Med matlistor så håller jag bättre koll på matbudgeten och vi minskar dessutom matsvinnet eftersom den maten vi köper faktiskt äts upp. Med inköpslistorna så håller jag koll på vad som behöver köpas hem, så att jag inte står där vid spisen och ska svänga ihop en asiatisk soppa och så har jag varken färsk chili eller ingefära – då är det kris i I Heart Ecos kök och vi hade högst troligt slängs oss i bilen och brummat iväg till affären 15 minuter promenadväg bort. Så för att undvika onödiga små bilresor och oekonomiska småhandlingar där det alltid slinker ner någonting mer än just bara chili och ingefära, så skriver jag inköpslistor för att ha fullständig koll.

Eftersom alla inte handlar på exakt samma veckodag så finns det två versioner av matlistorna, en där man får skriva dit veckodagarna själv och en där dagarna redan är färdigskrivna.

Här finns matlista utan veckodagar, matlista med veckodagar och så en inköpslista. Klicka på länkarna så kommer ni till en ny flik där listorna finns som utskriftsvänliga pfd-dokument.

Här har ni även mina tips för hur man kan handla ekologisk mat utan att spränga matbudgeten.

Kom gärna med synpunkter på matlistan och inköpslistan, om ni tycker att det fattas något, om ni tycker att designen är helt gräslig eller om någon bokstav hamnat fel!

Det här inlägget postades i Zero waste. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Utskriftsvänlig matlista och inköpslista

  1. Pingback: Veckans matlista | I HEART ECO

  2. Pingback: Veckans matlista, v 1 | I HEART ECO

Tack så mycket för kommentaren!