Hemgjord spraydeodorant med trollhassel, aloe vera och lavendel

DSC07234_Fotor
Som trebarnsmor är det väl lite sisådär med tiden att göra sig i ordning på morgonen, men lite mascara på fransarna, lite foundation och rouge och några spray med denna hemgjorda deo under armarna så är denna mamma redo för dagen. Eller i alla fall redo för dagens första kopp kaffe.

Denna deodorant är gjord med trollhassel och aloe vera, som lugnar och återfuktar huden, perfekt om man lätt får röda utslag när man rakar huden. Bikarbonat är bakteriedödande och tar bort dålig lukt och inte bara döljer den, lavendel och tea tree hjälper till i bakteriekriget och ger god doft.

Tänk på att eteriska oljor är mycket koncentrerade och ska användas med försiktighet!

Hemgjord spraydeo med trollhassel, aloe vera och lavendel:
ca 1 dl trollhasseldestillat, går lika bra med mineralvatten eller destillerat vatten, jag köper mitt trollhassel här
ca 1 msk bikarbonat
ca 1 msk aloe vera ,gel eller juice, här finns en aloe vera-gel utan skräp och här står det om hur man gör egen
ca 5 droppar lavendel
ca 3 droppar tea tree

jag har köpt min glasflaska här och här

Blanda alla ingredienser i flaskan och skaka om – redo att användas!

Det här inlägget postades i Ekologisk/naturlig hudvård, I Heart Eco's Hemgjorda och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hemgjord spraydeodorant med trollhassel, aloe vera och lavendel

  1. Annika skriver:

    Hej, Jag försökte nyss göra spraydeodorant enligt ditt recept men när jag försöker spraya händer inget, det bara pyser lite. Har du haft samma problem med dina sprayflaskor och vet du om man kan lösa upp bikarbonaten så att den inte är så tjock och grumlig?

    • Anneli skriver:

      Hej. Tack för din kommentar. Jag hade inga problem tidigare med sprayen men så gjorde jag en ny omgång för bara några dagar sedan och då började det krångla. Testa med en mindre mängd bikarbonat, det kan hända att det är för mycket bikarbonat i receptet, jag ska se över receptet en gång till så att det blir rätt mängd bikarbonat. Tack för att du uppmärksammade mig!

Tack så mycket för kommentaren!