Hemgjort läppbalsam med bivax, shea och jojoba

DSC07236_Fotor

Nu när det är kyligt och kallt ute så blir läpparna extra torra och fnasiga, tur är att läppbalsam är bland det enklaste man kan göra när det kommer till hemgjord hudvård. Det finns liksom ingen som helst anledning att köpa dessa hylsor med någon konstig gegga med stark doft av parfym till överpris, och har man ingen som helst lust att göra hemgjort läppbalsam överhuvudtaget så kommer man långt med bara rent sheasmör.

Och bara för att jag vart att tänka på den konstiga geggan med stark doft av parfym som inte ska nämnas vid namn, så var jag tvungen att Googla fram ingredienserna till denna gegga och det visar sig att den mest innehåller olika former av mineralolja, kokosolja som blivit mixtrad med för att hålla sig fast i högre temperaturer och så lite aromer på det. Mineralolja kommer från råolja, vem vill smörja läpparna med gamla fossiler? Den innehåller absolut ingen som helst näring alls för huden.

Så, hemgjort läppbalsam med tre enkla ingredienser. Läppbalsamet fungerar även till torra händer, rosiga frostbitna kinder och allting annat som behöver lite extra kärlek och omvårdnad.

Hemgjord läppbalsam med bivax, shea och jojoba:
1/5 bivax, eller annat vax om man vill göra den vegansk
2/5 sheasmör, eller annat växtsmör
2/5 jojobaolja, eller annan vegetabilisk olja

den smidiga lilla burken med skjutlock har jag köpt här, även alla ingredienserna kommer härifrån

Smält alla ingredienserna i ett vattenbad på spisen, häll sedan ner i valfri burk och låt svalna, sedan är det bara att smörja på!

Det här inlägget postades i Hemgjord hudvård, I Heart Eco's Hemgjorda och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hemgjort läppbalsam med bivax, shea och jojoba

  1. Pingback: En tjuvkik i min necessär | I HEART ECO

Tack så mycket för kommentaren!