Chokladkakor toppade med sesamfrön

image

Jag älskar att baka, och bakning innebär oftast en massa vetemjöl och vitt socker, vilka jag försöker undvika i detta hus. Men jag älskar även att experimentera i köket och göra egna recept med alternativa ingredienser som är en gnutta hälsosammare än vetemjöl och vitt socker.

Dessa kakor är just resultatet av ett experiment i köket, och dem blev faktiskt riktigt spröda och goda. Bakade med dinkelsikt, kokossocker och kokosolja (och en gnutta äkta smör för den goda smaken) och toppade med sesamfrön istället för pärlsocker. Ingenting man ska äta varje dag, men när det vankas fika och man vill ha en gnutta nyttigare alternativ så.

Chokladkakor toppade med sesamfrön, ca 20 st:
50 g kokosolja
50 g smör
1 dl kokossocker
2.5 dl dinkelsikt
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
en nypa äkta vaniljpulver
1 ägg, halva i smeten och halva till penslingen
sesamfrön

Sätt ugnen på 200C.

Rör kokosolja, smör och socker. Blanda i resten av ingredienserna och rör till en jämn deg. Jag använder mig av en assistent så detta går på ett litet kick. Dela degen i tre delar, rulla till rullar och platta sedan ut en aning på ett bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över sesamfrön.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 min.

När kakorna är färdiggräddade, skär dela längderna till små kakor medan dem fortfarande är varma.

Avnjutes helst nybakta med ett glas kall mandelmjölk!

Det här inlägget postades i I Heart Eco's stök i kök, Sötsaker och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!