Utskriftsvänlig checklista vid städning

image

Denna vecka är det storstädning med stora bokstäver, okej då –  STORSTÄDNING! House of I Heart Eco är ett enda stort kaos och det kaoset ska bort, bort, bort. Jag kan inte tänka när det är kaos i detta hus.

Maken har jobbat konstant i fyra veckor och nu har han äntligen en hel vecka ledigt. Jag hoppas att ni hörde min suck av lättnad. Men fyra veckor av att ensam ha roddat tre barn har satt sina spår i detta hus med ett berg av tvätt, tandkrämsfläckar på badrumsspegeln och dammråttor stora som monster under soffan, men dammråttorna har nog många leksaker att leka med i alla fall där under soffan.

För att bringa ordning i kaoset så skapade jag denna checklista vid städning (klicka på länken så öppnas ett nytt fönster med en utskriftsvänlig pfd-fil). Denna checklista innefattar allt! Allt från att rensa avlopp i badrummet till dammtorkning av kyl och frys och putsa fönster. Det är så skönt när man kan bocka av det man har gjort och se att huset blir renare och renare och att kaoset sakta försvinner.

Säg gärna till om ni tycker att det fattas något i checklistan, om någon bokstav hamnat fel eller ja, säg någonting bara!

Här har ni några recept på hemgjorda rengöringsmedel:
Hemgjort ättiksrengöring med citrus
Hemgjort skurpulver på äggskal
Hemgjort tvättmedel med tvättsoda, bikarbonat och tvål

Och här har ni en fiffig matlista och inköpslista!

Det här inlägget postades i I Heart Eco's Hemgjorda och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!