Tidningspapper istället för hushållspapper vid urtorkning av diskho

DSC07373_Fotor

Jag kan nu glatt meddela att mitt kök är helt fritt från plastförpackat hushållspapper! Istället för detta icke-klimatsmarta och oekonomiska hushållspapper använder vi tvättlappar i tyg till att torka händer och kladdiga barnmunnar, en slaskskrapa av kokosnöt och så till det där sista lilla geggan i diskhon använder vi tidningspapper. Tidigare använde vi säkert en rulle hushållspapper om dagen, säkert mer. Inte särskilt ekonomiskt eller klimatsmart!

Vi har sagt ifrån så mycket som möjligt av all reklam som vi får i postlådan, en tidning går dock under samhällsinformation och den kan man inte tacka nej till verkar det som. Så när vi bläddrat igenom tidningen och löst korsordet så klipper jag tidningen till små ark, arken förvaras i en kruka vid diskhon och är lättillgängliga vid geggatorkning i diskhon. Arken och geggan får sedan se sitt öde i komposten i väntan på att jag har luskat ut hur jag kan slippa få den tidningen också.

Så det enda vi köper nu med avsikten att bara användas en gång är toapapper. Vi har inte köpt blöjor, mensskydd och dylikt på jättelänge. Vi har inte haft engångsblöja på minsta barnet på över ett halvår och tamponger/bindor har jag inte haft behov av på över fyra år (hej du underbara menskopp!).

Här finner ni en lista över fler saker man kan byta ut till flergångs för att minska på sopberget.

 

Det här inlägget postades i Zero waste och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!