Hemgjord krämdeo med lavendel och tea tree

Skärmavbild 2015-12-30 kl. 20.20.11.jpg

En av det enklaste sakerna man kan göra själv så är det krämdeodorant, oftast så har man kokosolja, potatismjöl och bikarbonat hemma i skafferiet redan. Lavendel och tea tree ger inte bara god doft utan hjälper även till i odörsbekämpningen. Deon är trots sin enkelhet riktigt kraftfull mot svettlukt och potatismjölet håller eventuella lökringar på avstånd.

Jag höftar ihop krämdeon till en konsistens jag gillar, krämig och fast men ändå en gnutta rinnig. Så receptet här nedanför är ett ögonmått. Blanda ihop efter eget tycke och smak men var försiktig med både bikarbonat och de eteriska oljorna så att deon inte blir irriterande på huden. Eteriska oljor är mycket koncentrerade och skall användas med försiktighet!

Krämdeo med lavendel och tea tree:
2/6 del kokosolja
1/6 del bikarbonat
3/6 del potatismjöl
ca 5 droppar tea tree
ca 10 droppar lavendel

Blanda först ihop kokosolja, bikarbonat och potatismjöl tills det är klumpfritt. Rör sedan ner lavendel och tea tree.

Deon har bra hållbarhet, men tvätta gärna händerna innan så att det inte kommer ner onödiga baskilusker i burken. Förvara burken mörkt och svalt, står den varmt så smälter kokosoljan.

Det här inlägget postades i Hemgjord hudvård, I Heart Eco's Hemgjorda och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!