Ögonbrynspuder med färg från kakao och carob

DSC07974fotor

Någonting som tidigare inte har funnits i min sminkväska är ögonbrynspuder, jag har liksom inte förstått meningen med det, men sen DIY-beroendet slog till så finns det så mycket kul att testa och oh my vad lite kakao och carob kan göra för bleka intetsägande ögonbryn!

Det som är perfekt med göra bl a foundationpuder, rouge och sådant själv är att man kan göra efter sin egen hudton och få den precis så ljus eller mörk som man själv vill. Och så kan man ju spara en hel del kronor på kuppen också!

Ögonbrynspuder med färg från kakao och carob:
kakao
carob*

en gnutta arrowrot

Börja smått med en liten gnutta kakao, lite ger mycket färg, och tillsätt sedan carob och arbeta fram en nyans som passar era bryn. Har man riktigt ljusa ögonbryn så kan man börja med arrowrot som bas och sedan tillsätta kakao och carob.

Använd sedan lämplig sminkborste och arbeta in pudret i ögonbrynen. Jag använder en sminkborste från EcoTools som egentligen är avsedd för eyeliner, men jag tycker den fungerar lika bra till ögonbrynen också.

*Carob är malda bönor från johannesbrödsträdet, det används främst som substitut till kakao och är fritt från koffein. Carob har en ljusare nyans än kakao och passar ypperligt som pigment i hemgjort smink. Förutom att vara ett utmärkt pigment så är varm carobmjölk supergott!

 

Det här inlägget postades i Hemgjort smink, I Heart Eco's Hemgjorda och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!