Hemgjort torrschampo med färg från kakao och carob

torrschampo

I ett försök att spara vatten, pengar och energi för uppvärmning av vattnet så har jag trappat ner på antalet hårtvättar i veckan. Tidigare så tvättade jag håret nästan varje dag men nu har jag trappat ner till två gånger i veckan, och det har tagit en gnutta tid och tålamod för håret att ställa om sig och inte kännas fett och tråkigt efter en dag men det har helt klart varit värt väntan. Dessutom mår hårbotten och hår så mycket bättre av att tvättas mindre.

För att fräscha upp håret mellan tvättningarna så använder jag hemgjort torrschampo med bas av potatismjöl med en gnutta färg från kakao och carob. Jag är ganska så ljus i håret så allt för mycket färg behövs inte. Jag duttar i lite torrschampo i hårbotten och borstar ut det med en svinhårsborste, sen är håret fräscht och redo för ännu en dag.

Hemgjort torrschampo med potatismjöl, kakao och carob:
potatismjöl
carob
kakao

en lämplig behållare av något slag, exempel en saltströare

Blanda potatismjöl, kakao och carob till en lämplig nyans. Är man mörk i håret kan man använda ren kakao och är man ljus kan man använda rent potaismjöl. Jag som är ganska så ljus i håret använder ca 3/5 delar potatismjöl, 2/5 delar carob och 1/5 del kakao.

Det här inlägget postades i Hemgjord hårvård, I Heart Eco's Hemgjorda och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!