Ordning och reda i skafferiet med utskriftsvänlig checklista

DSC07911_Fotor

Idag är det storstädning i skafferiet, häromdagen skulle jag ha soltorkade tomater och hittade istället två förpackningar med dinkelsikt (jag som trodde det var slut och därför skrivit upp det på inköpslistan), tre öppnade påsar med kokossocker och flera påsar med kakaonibs –  ja det var helt enkelt ett allmänt kaos.

I kylskåpet har jag ordning och reda, nu ska det bli samma i skafferiet så jag slipper hitta tre påsar med kokossocker när jag egentligen var på jakt efter soltorkade tomater. Till min hjälp har jag gjort en lista där man kan fylla i vad som finns i skafferiet och hur mycket det finns kvar, grönt om det finns gott om det och rött om det är slut. Så kan man ta en snabb titt på listan när man ska åka till affären och se vad som behöver köpas hem.

Klicka på bilden där uppe så öppnas det en ny flik med checklistan i utskriftsvänligt PDF-format. Kommentera gärna om ni tycker någonting kan förbättras, en bokstav har hamnat fel eller ja, bara säg något!

Det här inlägget postades i I Heart Eco's stök i kök, Utskriftsvänliga listor och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ordning och reda i skafferiet med utskriftsvänlig checklista

 1. Beatrice skriver:

  Snygg lista du gjort! Jag gillar verkligen listor 🙂 De gör livet så mycket enklare. Jag har en lista för frysen där jag skriver till eller tar bort allteftersom något åker in eller ur den. Det går snabbt att få överblick vad som finns. Tidigare hade jag en förtryckt lista med det som oftast finns i min frys ex lax, nötfärs, lingon mm och då gick det extra fort att bara justera antal. Jag får nog göra en sådan lista igen i stället för att skriva en ny varje gång den blir alltför fullskriven 😉 Listan plus innehåll i kyl och skafferi ligger alltid till grund för vad som hamnar på veckans matlista. Det är ett bra sätt att slippa hyllvärmare och ekonomin jublar 🙂 Utöver det så har olika mat olika hyllor i frysen. Det gör det extra överskådligt och familjen hittar det de söker. Fågel o vilt, övr kött, fisk o skaldjur, frukt, grönt, bröd, frysklampar. Alla har de en egen hylla. Det underlättar enormt.

  Tack för en bra blogg med mycket inspiration!

  • Anneli skriver:

   Hej!

   Tack för din kommentar! Tack för tipset om att ha maten på olika hyllor i frysen, det ska jag nog också göra nästa vecka när det är dags för frysen att rensas. Den ska också få en likadan lista som skafferiet. 🙂

 2. Pingback: Veckans matlista, v 3 | I HEART ECO

 3. Caroline skriver:

  Hej, hittade din hemsida och precis och tycker om den jättemycket. Behöver en sådan här checklista men klickar på bilden och ingenting, kommer upp. Gör jag fel? Tack på förhand.

  • Anneli skriver:

   Hej. Tack för att du uppmärksammade mig på detta, jag hade uppdaterat bilden och tänkte inte då på att länken försvinner när man byter bild, men nu ska det fungera igen. Hör av dig om det är något mer knas.

   Ha en trevlig kväll.
   /Anneli

Tack så mycket för kommentaren!