Veckans matlista, v 3

veckansmatlista 4
Ännu en vecka till ända, vart tar tiden vägen? Jag tycker att jag knappt har hunnit skriva klart veckans matlista innan det är dags för nästa. Denna vecka har vi städat i skafferiet och försökt upprätta någon slags ordning i kaoset, nästa vecka är det frysens tur att få sig en genomgång och jag har knåpat ihop en likadan lista för frysen som för skafferiet. Här hittar ni listan för skafferiet, listan för frysen dyker upp nästa vecka.

Denna veckan ska jag även koka bönor och linser i massor med slow cookern och frysa in i portionsförpackningar, så vi slipper köpa dessa små förpackningar med färdigkokta bönor till hutlösa priser. Bra när det krisar men vill man äta försöka få in mer bönor och linser i kosten så är det mer ekomomiskt att koka själv, dessutom har jag ju slow cookern så jag har ingen giltig ursäkt egentligen till att inte koka själv.


Måndag:
Lunch: Rester från söndagens hönsfärslasagne med keso, röda linser och morot
Middag: Linsbiffar med klyftpotatis och sweet chili-yoghurt
Tisdag: Korv Stroganoff med grön curry med wokgrönsaker, serveras med ris
Onsdag: Paj med quinoa, zucchini, fetaost och valnötter
Torsdag: Böngryta Provencale
Fredag: Älgskavsgryta med kantareller, serveras med tagliatelle och rårörda lingon
Lördag:
Lunch: Ugnsbakad sötpotatis med quinoa- och bönfyllning
Middag: Fläskkarré med asiatisk kålsallad
Söndag:
Lunch: Pitabröd med rostade kikärtor och blomkål, avokadosås
Middag: Köttfärslimpa med soltorkade tomater och örter, serveras med blomkålsmos

Lunch om det inte blir rester över:
Den här veckan tror jag vi ska gå runt på en stor sats med linsbiffar och hönsfärslasagne, gör vi inte det så finns det rester från förra veckans broccolisoppa. Toppar i så fall soppan med parmesan och rostade pinjenötter från gömmorna. Det kommer säkert bli en hel del kvar av böngrytan, så det äter vi till lunch på fredag.

Mellis:
Dinosauriesmoothie
Dinkelkex med päron och kardemumma
Keso piffad med passionsfrukt, kokosflingor och mandelflagor

Det här inlägget postades i I Heart Eco's stök i kök, Veckans matlista och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!