Hemgjord pepparmintig fotkräm med bivax, sheasmör och kokosolja

DSC07981fotor

Denna årstid med minusgrader ena dagen och regn och plusgrader andra dagen är inte snäll mot mina fötter som strejkar med självsprickor och fnasighet. För att ge mina fötter lite kärlek och omvårdnad så fjäskar jag med skrubbning och en hemgjord riktigt fet fotkräm med närande sheasmör och kokosolja och en frisk och uppiggande doft av pepparmint och tea tree.

Nog pratat om mina fötter, det känns lite lustigt att skriva om sina fötter på bloggen, haha. Låt oss hoppa direkt till receptet istället. Och då är mina fötter inte det enda pinsamma jag ska skriva om heller, snart kommer det ett inlägg om hormonfria (och Zero Waste:iga) preventivmedel. Infoga valfri smiley som skäms och rodnar.

Hemgjord pepparmintig fotkräm med bivax, sheasmör och kokosolja:
Till en burk på 80 ml använder jag (den fina glasburken från Weck är köpt här):
1 msk bivax
1.5 msk sheasmör
2 msk kokosolja
10 droppar pepparmint
5 droppar tea tree

Smält försiktigt bivax, sheasmör och kokosolja i ett vattenbad på spisen. Låt svalna en aning innan de eteriska oljorna tillsätts. Häll sedan över i valfri burk och låt svalna helt.

Krämen blir fast och fet, vill man ha den mindre fast så kan man byta ut kokosoljan mot jojoba, oliv eller vilken annan flytande olja man nu föredrar.

För att ge fötterna extra kärlek så gör jag först ett fotbad och skrubbar fötterna med en pimpsten med bra riv i, smörjer sedan in ett tjockt lager med fotkräm och så på med ett par sockor från EcoTools, så blir fötterna glada igen.

Det här inlägget postades i Hemgjord hudvård och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!