Veckans matlista, v 8

veckansmatlista 2

Denna vecka blir en spännande vecka för jag ska nämligen få hem ett par kefirbebisar, alltså ett par svampar som ser ut som keso som lever på socker (laktos) och fiser nyttiga bakterier som gör magen glad. Sen har jag inte riktigt bestämt mig om jag ska ta mig an en kombuchabebis också, men jag har noll koll på varken kefir eller kombucha så det känns som att en bebis räcker åt gången, eller ska man våga sig på att bli tvillingmamma? Tur jag har hittat en jätteduktig mentor i en av alla grupper på facebook för oss som är intresserade av fermentering. Hon har övertalat mig om att både kefir och kombucha är jätteenkelt och dessutom så klarar sig kombuchan alldeles själv så länge den får té och socker, kefir behöver lite mer aktivt övervakande. Så, två bebisar som lever på socker, haha. Om jag lyckas få dem att överleva lär ni se fler inlägg på bloggen, om jag tar livet av dem så är nog det här det enda ni kommer att få läsa om det hela.

Denna vecka blir även en kort vecka, maken har inte riktigt bestämt sig för om vi ska hälsa på ett par släktingar eller inte, så därför skriver jag inte längre matlista än vad han har bestämt sig för, det vill säga tills på torsdag. Det vore ju synd om man planerar och köper hem mat och så åker vi bort över helgen och så kommer man hem till mögliga grönsaker. Så enormt slöseri med både miljö och plånbok.

Köttfri måndag utgår denna vecka då jag ska på syjunta och både barn och make önskade sig köttbullar, så de får sin vilja igenom. Men nästa vecka så är köttfri måndag tillbaka och då blir det utsökta linsbiffar på menyn.

Förlåt, nu ska jag sluta babbla på. Här kommer veckans korta matlista. Denna vecka ska jag även försöka rensa frysen (som jag sagt nu i några veckor) och posta ett recept på en underbar lavendeldoftande duschkräm fri från skräp.

Måndag: Köttbullar med svampsås och kokt potatis, serveras med rivna morötter och ångkokt broccoli
Tisdag: Pasta med broccolipesto och knaperstekt halloumi
Onsdag: Torsk med timjan- och citronkräm
Torsdag: Zucchinibiffar med örtig yoghurtsås och quinoa

Lunch (om det inte blir rester över):
Denna vecka jobbar maken borta så det blir ganska så mycket middag över och inga matlådor behövs i åtanke så vi ska nog gå runt ganska bra på rester, annars svänger jag och barnen ihop bananplättar med hackade hasselnötter och blåbär.

Mellis:
Blåbär- och acaismoothie
Chiapudding med vanilj, toppas med hallon, flagad mandel och bipollen
Fröknäcke med hemgjord färskost kryddad med vitlök och persilja

Det här inlägget postades i I Heart Eco's stök i kök, Veckans matlista och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!