Duschkräm med lavendel, aloe vera och jojobaolja

duschkrämlavendel

Ibland kommer John Blund kanske inte lika snabbt som man önskar, barnen leker sjörövare på hela havet stormar istället för att dra ner på buset och göra sig redo för kvällen. Då kan en avkopplande dusch med lavendel hjälpa mot myror i brallan.

Hemgjord duschkräm med ekologiska ingredienser är lätt som en plätt att göra, för att göra den extra vårdande tillsätter jag aloe vera och jojoba för återfuktning och återfettning, även honung för extra näring till huden. För även mamma gillar en rogivande dusch på kvällskvisten och då får duschkrämen gärna vara lite lyxigare.

Duschkräm med lavendel, aloe vera och jojoba:
0.5 dl castiletvål
0.25 dl kokt avsvalnat vatten
1 msk jojobaolja eller annan närande olja så som mandel eller oliv
1 msk aloe vera-gel
5 droppar eterisk olja av lavendel
1 msk honung
valfritt – 0.5 msk glycerin (återfuktande och ger lite bubblor)

Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna i en pumpflaska eller annan lämplig behållare. Duschkrämen kommer vara något rinnig eftersom det är vatten i, vattnet hjälper till att göra bubblor och jag tycker det är enklare att blanda i resten av ingredienserna när man har vatten med också. Det ger dock något begränsad hållbarhet och det är bättre att göra mindre omgångar så att man hinner använda upp duschkrämen innan den blir dålig.

Här finns recept på hemgjord babyolja med ringblomma och kamomill, kräm för röda rumpor och balsamspray.

Det här inlägget postades i Hemgjord hudvård och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!