Pizzabullar med ost och skinka (och morot, zucchini och chiafrön)

pizzabullar

Det är så härligt nu när våren sakta gör entré, ute i rabatterna har krokusar och snödroppar tittat upp och vi är ute och leker och busar större delen av dagarna. Dessa pizzabullar är perfekta för snabb mellis eller lättare lunch tillsammans med grönsaksstavar och smoothie. Bullarna gör sig utmärkt i frysen, bara att ta fram så många bullar det går åt och slänga in i ugnen och lunchen är fixad!

Pizzabullar ost och skinka (och morot, zucchini och chiafrön), ca 24 bullar + 1 limpa:
Pizzadegen:
0.5 pkt jäst
ca 7 dl fingervarmt vatten
en nypa salt, helst oraffinerat havssalt
2-3 msk rapsolja
ca 0.25 dl chiafrön
ca 3 dl fullkornsdinkelmjöl
ca 8 dl dinkelsikt
1 liten zucchini, riven
2 små morötter, rivna

Fyllning:
ost
skinka, helst fri från nitrit
tomatpuré
oregano
basilika
lökpulver
vitlökspulver
örtsalt
Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt rapsolja, salt, chiafrön och fullkornsdinkelmjölet och blanda samman, rör sedan ner morötter och zucchini. Tillsätt dinkelsikt pö om pö och knåda ihop till en smidig deg. Täck bunken med en bakduk och låt degen jäsa 45-60 minuter.

När degen jäst färdigt, stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i tre delar. Kavla ut en del till en rektangel, bred ut tomatpuré och krydda med oregano, basilika, vitlök och örtsalt. Strö sedan över riven ost och lägg på skinkan. Rulla sedan ihop rektangeln till en rulle och skär i ca 1,5 cm tjocka bitar. Lägg bitarna på en bakplåt, låt jäsa ytterligare 30 min. Gör likadant med den andra degbiter, den tredje degbiten gjorde jag en limpa av.

Grädda bullarna i 225 C i ca 10 minuter, eller tills de är gyllenbruna.

Det här inlägget postades i I Heart Eco's stök i kök, Mums för de minsta, Skitfri snabbmat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!