Rotfruktspyttipanna med bondbönor

pyttipanna

Pyttipanna är något som vi äter ofta i detta hus, det är enkelt, gott och billigt. Perfekta sättet att göra slut på några skruttiga rotfrukter och göra ett stort lass med pytt så det räcker till matlåda. Det går inte under kategorin snabbmat men borde göra det ändå eftersom pytten klarar sig själv på spisen, likaså äggen som ska stekas, bara att kasta ett öga då och då, vända på äggen och röra runt pytten. Under tiden kan man surfa runt på Pinterest och dricka en utsökt god rooiboslatte.

Rotfruktpyttipanna med bondbönor:
ett gäng potatisar
några morötter
ett par palsternackor
en gul lök
någon näve bondbönor (från frysen)

örtsalt
torkade örter av tycke och smak, ex timjan, rosmarin och salvia
torkade vitlöksgranulat
en sväng med pepparkvarnen

stekta ägg
inlagda rödbetor

Skala rotfrukterna och skär dessa till lagom stora bitar. Stek rotfrukterna i en stekpanna på medelvärme, när rotfrukterna börjar bli nästan klara så släng i bondbönorna och krydda efter tycke och smak med örter, smaka av med salt och peppar.

Servera med stekta ägg och inlagda rödbetor.

Det här inlägget postades i I Heart Eco's stök i kök, Okategoriserade, Skitfri snabbmat, Vegetariskt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!