Smoothie med jordgubb och gojibär

smoothiestrawberrygoji

Vi älskar smoothies i denna familjen, det har väl inte undgått någon? Jag tycker det är ett perfekt sätt att lura i barnen lite nyttigheter i from av vitaminer, mineraler, antioxidanter och goda fettsyror. Mina barn älskar frukt, men är annars inte så förtjusta i grönsaker, förutom frysta ärtor och gurka. Så då får man som förälder vara lite kreativ och smyga ner grönsaker i smoothies. Ett annat fiffigt sätt är att blanda ner grönsaker i köttfärssås, så som morot, zucchini, spenat och röda linser. Barnen slurpar i sig och råkar få med sig några grönsaker på kuppen.

En av barnens favoritsmoothies är med jordgubb och gojibär. Gojibär är sprängfyllda med C-vitamin, antioxidanter och fibrer. Dock är gojibär ganska så besprutade så ekologiskt är att föredra (här finns en lista över livsmedel med många bekämpningsmedel), eftersom jag sällan springer på ekologiska gojibär så köper jag istället ekologiskt gojibärspulver från Renée Voltaire som jag hittar för 40 kr påsen på mitt lokala Ica. Påsen räcker till ett antal omgångar smoothies så pulvret är inte jättedyrt i längden. Pulvret är dessutom mycket behändigare än hela gojibär i smoothies. Gojibärspulvret finns även att köpa här, dock en gnutta dyrare.

Smoothie med jordgubb och gojibär:
ca 5 dl färskpressad äppeljuice, mer om smoothien blir för tjock
ca 2 dl yoghurt med naturlig fetthalt, byt ut till mer äppeljuice eller havreyoghurt om du vill göra mjölkfritt
1 banan
2 nävar frysta jordgubbar, ca 225 gr
1 avokado, mogen och krämig, hoppa över om det inte finns någon perfekt avokado att tillgå
2 msk gojibärspulver
en nypa vaniljpulver

Mixa alla ingredienserna slätt, är smoothien för tjock späd med mer juice. Eventuella rester går utmärkt att frysa in till glass.

Våra smoothieglas med handtag är köpta på Coop för ganska länge sen, de finns tyvärr inte kvar längre på vårt Coop, men Clas Ohlson har liknande glas med handtag och så finns även små flaskor med lock. Sugrören i rostfritt stål är en anings större än vanliga sugrör, perfekt för smoothies, dessa är köpta här.

Det här inlägget postades i I Heart Eco's stök i kök, Mums för de minsta och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!