Utsökta chokladbollar med dadlar och cashewnötter

fil-000

Dadlar +  cashewnötter + kakao = för jäkla goda chokladbollar! Dadlarna ger en god smak av kola samtidigt som chokladbollarna blir härlig sega tillsammans med cashewnötterna. Dessa kanske borde kallas för praliner istället?

Chokladbollarna görs på ekologiska färska dadlar som har börjat dyka upp i fruktdisken på var och varannan affär. De färska dadlarna är mycket behändigare än de torkade när man ska göra raw bollar eller smet till en gnutta nyttigare kanelbullar. Dessutom är de färska mycket billigare än de små förpackningarna med torkade dadlar.

Utsökta chokladbollar med dadlar och cashewnötter:
ca 150 gr cashewnötter
ca 200 gr färska dadlar med kärnan borttagen
ca 2 msk kakao
en nypa vaniljpulver

kakao att rulla bollarna i

Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn smet, peta ner smeten emellanåt för att få cashewnötterna ännu mer finfördelade. Rulla smeten till bollar, det går lättast om man har smort in händerna med en liten klick kokosolja så att inte smeten fastnar i händerna. Rulla sedan bollarna i kakao och låt stelna i kylskåpet. 

Det här inlägget postades i I Heart Eco's stök i kök, Sötsaker. Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!