Hur man fryser in bröd utan plastpåsar

freezebread

När man lagt ner tid på att baka sitt eget bröd med ekologiskt mjöl från pappersförpackning, så känns det  ju lite sisådär att frysa in det i plastpåsar. Förvisso så kan man återanvända plastpåsen och förvisso så finns det komposterbara fryspåsar av majsplast, men ändå. 

Som tur är så kan man enkelt frysa in bröd utan onödiga plastpåsar, bara man har ett gäng kökshanddukar till övers och en plåtburk. Jag lägger några brödbullar i mitten av handduken, lägger först över ena hörnet av kökshandduken och motsvarande hörn på diagonalen, och så knyter jag ihop med de andra två hörnen på diagonalen så att man får som en påse. Lägger sedan ner påsen i plåtburken och så in i frysen med bruken.

Brödet håller sig fräscht i ett par veckor innan det tyvärr börjar bli frystorkat, men förhoppningsvis har man hunnit mumsa i sig brödet innan dess. Men om man hittar ett gäng brödbitar i frysen som är lite torra och tråkiga kan man skiva upp dessa och torka i ugnen till skorpor.

Plåtburkar hittar man lite varstans, oftast kan man hitta gamla kakburkar i plåt på loppis för inte många kronor. Även kökshanddukar går att hitta i överflöd på loppis, men skulle man inte ha sån tur att hitta på loppis så har ICA kökshanddukar i GOTS-certifierad ekologisk bomull.

Det här inlägget postades i Plastbanta, Zero waste och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Tack så mycket för kommentaren!