Om mig

Fil 000-2

Jag är en mamma med stor passion för att leva så ekologisk, naturligt och giftfritt som möjligt. Jag älskar att göra saker själv och det jag kan göra själv, ska jag också göra själv. Det handlar om allt från hemkokta salvor till att virka egna disktrasor och göra eget diskmedel. Fast ibland undrar jag om det inte är lite tvångstanke också, haha.

En annan stor passion är matlagning och bakning och jag lagar gärna mat från grunden av schyssta råvaror. Det blir mycket vegetarisk mat, gärna med grönsaker från den egna trädgården. När det bakas så görs det utan vitt mjöl och raffinerat socker.

Som en del av det ekologiska levernet försöker vi minska ner på sopberget så mycket vi kan, så kallat Zero Waste. Det innebär att vi försöker undvika onödiga förpackningar, återvinna förpackningar, använda tygblöjor och dylikt, odla vår egen mat och göra våra egna hudvård. Vi är bara i början på vår resa och har mycket kvar att lära, men många bäckar små blir till en stort hav!

Dem som råkar ut för min ekologiska framfart är min make och mina tre barn födda -11, -12 och -14. Jag är en hemmamamma, vilket gör att jag blir rik på kärlek men inte på pengar, så vi försöker även leva ekolonomiskt och det innebär även att göra saker och ting själv. I detta hem sker det mycket bus och barnens bästa ursäkt när de tömt en flaska med handtvål är ”- Det är lugnt mamma – du kan göra nytt!”.

 

Kommentarer inaktiverade.